Pelmeni, vareniki o manti són tres tipus de pasta fresca russa que en breu estaran a primera línia de l’imaginari gastronòmic barceloní de la mà de tres amics: l’Alexey el Pavel i la Mariona.

 

Pilmenis és un projecte gastronòmic que fusiona receptes de pasta fresca tradicionals de Rússia amb el ingredients de qualitat i de proximitat propis de la cuina mediterrània. Pasta fresca farcida de carns, verdures fresques o aliments de temporada, sense  cap conservant o potenciador de gust per esdevenir un aliment 100% autèntic.

 

Pilmenis pasta farcida russa amb ingredients mediterranis

 

Els amics de Pilmenis estan instal·lats a la nostra cuina compartida, des d’on elaboren amb molta cura i estima cadascun dels pelmeni, vareniki o manti.
Si voleu tastar aquestes delícies siberianes les podeu encarregar, ja sigui cuites o per coure vosaltres mateixos a casa, a través del seu web.
En aquest qüestionari podeu conèixer l’equip de Pilmenis una mica més:

 

Quina va ser la primera recepta que vàreu cuinar?

Alexey: Anell d’arròs amb verdures; era petit, vaig trobar la recepta a un llibre i els vaig preparar el sopar als peus pares. Van flipar!

Mariona: Cookies de xocolata i nous. Em van ensenyar la recepta americana en un intercanvi escolar. Quan vaig tornar no podia trobar aquella mantega tant empalagosa però estava contenta de saber fer cookies i les preparava per tothom.

Pavel: Aletes de pollastre marinades. Les vaig fer al forn i vaig descobrir que era una manera fàcil de cocció que implicava poc temps de preparació i molt bon gust. Des d’aleshores m’encanta cuinar al forn.

Vi negre, blanc o cervesa?

A: Habitualment ve més de gust la cervesa, però un bon vi negre és millor.

M: Vi negre.

P: No m’agrada l’alcohol, sóc de cafè.

Quin és el principal tret diferencial del vostre projecte gastronòmic?

El nostre projecte vol ser un pont entre dues gastronomies, la d’aquí i la russa. Així que hem preparat tres receptes típiques que es preparen artesanalment allà però utilitzant ingredients i materia prima d’aquí. Són tres tipus de pasta farcida, creiem que poden tenir bona acollida, tenen trets diferencials que els fan exòtics però alhora també amb similars a menjars que la gent ja coneix i amb els que s’identifiquen. Per exemple els pelmeni tenen un aspecte similar als tortellini italians, i els vareniki s’assemblen a les gyozas que pots menjar a un restaurant japonès, però l’elaboració, la conservació i el gust són molt diferents. Els manti són potser els més exòtics, de mida més gran i cuinats al vapor, són els més deliciosos, i els més difícils de comunicar. Per ara…

Quin aspecte prioritzeu en la materia primera que utilitzeu a Pilmenis: producte natural, ecològic, de temporada, màxima qualitat, de proximitat?

Producte natural, de màxima qualitat i de proximitat, en la mesura que el producte ho permeti. Pensem en fer versions especials de pilmenis amb productes exclusius de temporada, com bolets determinats, moniato…

La teva fira, mercat o botiga preferit on tenir el vostre producte?

Ens agradaria participar i col·laborar amb foodtrucks, i ho estem mirant. És una manera excel·lent de viure la cuina, i congeniem amb el “nomadisme” del fenomen, molt “siberià”, d’on som dos de nosaltres, l’Alexey i el Pavel.

Un ingredient o producte imprescindible a la vostra llista de la compra?

A: Olives i alguna cosa dolça.

M: Formatge, de qualsevol tipus, textura o gust.

P: Llet i formatge.

Un estri imprescindible a tenir a la cuina?

L’abatidor de temperatura.

Una recepta senzilla de fer a casa i que et faci quedar com un senyor?

A: Catleta, unes minihamburgueses russes de vedella, ceba i patata, arrebossades amb farina, que es fan a la paella.

M: Guacamole, el preparo amb tomàquet sense pell, ceba, oli d’oliva i llimona. S’oxida ràpid però és deliciós.

P: “Fingers” de formatge arrebossat, és una recepta típica i és la que m’ha portat més temps perfeccionar.

El plat/recepta que més t’ha costat aconseguir el punt bo d’el·laboració?

A: El borsh, la sopa de color vermell feta de remolatxa, tomàquet, patata i vedella.

M: La massa de colors dels vareniki, sempre ens quedaven uns colors molt pàl·lids. Ara ja hem aconseguit un verd i un carbassa molt macos!

P: Sempre provo de fer noves receptes i habitualment després del primer cop les canvio, és un aprenentatge constant.

On us agradaria estar d’aquí un any a nivell de projecte professional?

Ens agradaria arribar a botigues que venguin producte de proximitat i de qualitat. Volem que ens coneguin a restaurants i que els cuiners confiin en el nostre producte. També estem preparant la venta online per tenir un contacte directe amb el consumidor.

Moltes gràcies nois, salut i molts encerts!

 

pelmeni
Manti pasta farcida Pilmenis Vareniki: pasta farcida russa de Pilmenis